"De eerste weken met onze parttime-CFO waren voor mezelf een verademing. Het voelde alsof er veel druk van mijn schouders viel."

Plan mijn kennismaking van 30-60 minuten

Laurence Carels, Eigenaresse

Uitgelicht: CDM Stravitec

Eigenaresse: Laurence Carels

Het probleem

CDM Stravitec ontwerpt oplossingen voor trillings- en geluidsproblemen in gebouwen en industriële toepassingen. Het hoofdkantoor bevindt zich in Overijse (België), maar het bedrijf is ook internationaal aanwezig in een tiental landen. In juli 2020 nam Laurence Carels de CEO-fakkel over van haar vader Patrick. Omdat zij voorheen financieel directeur was bij de onderneming, zocht ze nu versterking op dit vlak. Bovendien wilde ze het bedrijf verrijken met externe ervaring, om zo te timmeren aan de groei en de verdere professionalisering en internationalisering.

De oplossing

Laurence kwam via LinkedIn in contact met RegioDirecteur Dirk Verbruggen. Al snel volgde een tweede gesprek met Dirk en kandidaat-CFO Wim Van der Smissen. Een parttime-CFO bleek de passende oplossing voor de noden van het bedrijf. En Wim bleek de geknipte kandidaat om die rol te vervullen. Wim ging vier dagen per maand aan de slag als parttime-CFO. Zijn belangrijkste taken: • een nieuw transfer pricing-systeem operationeel maken; • de jaarafsluiting en de afsluiting van het eerste kwartaal ondersteunen; • informaticasystemen opzetten; • de administratieve follow-up van de nieuwe filialen beheren.
The numbers that realy matter 30

Cijfers zijn belangrijk. Maar niet alleen winst- en balanscijfers. We vroegen Laurence: "Wat is het cijfer dat voor jou echt belangrijk is?"

CDM Stravitec kende de voorbije jaren zowel ups als downs. In 2014 besliste het bedrijf om zich volledig te concentreren op de bouwmarkt; de grootste divisie (transport) werd toen verkocht. In 2019 haalde de onderneming een omzet van 13 miljoen euro; in 2020 steeg die tot 16 miljoen euro. De ambitie? Een omzet van meer dan 20 miljoen euro. Al droomt Laurence ervan om over een paar jaar zelfs de kaap van de 30 miljoen te halen, dan zit CDM Stravitec opnieuw op het hoogste niveau dat het geconsolideerde bedrijf ooit heeft bereikt.

Een 'dank je wel' aan mijn CFO

"De eerste weken met onze parttime-CFO waren voor mezelf een verademing. Het voelde alsof er veel druk van mijn schouders viel. Wims internationale ervaring in onze sector zorgde bij de voltallige directie meteen voor veel gemoedsrust. Hij was vanaf dag 2 operationeel en al heel snel ‘part of the team’. Ik ben hem enorm dankbaar voor alles wat hij op korte tijd heeft verwezenlijkt." Laurence Carels

Kennismakingsgesprek

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het werkelijk te realiseren.

Welke plannen wilt u waarmaken voor uw bedrijf en voor uzelf als ondernemer?

Selecteer de onderwerpen die passen bij uw ambities en plan uw gratis verkennend adviesgesprek.
Uw gegevens zijn bij ons 100% veilig en vertrouwelijk

  • De onderneming
  • Selecteer meerdere opties...