Planning

Een plan is éen ding -
Het realisieren is een ander

“Zakendoen is eenvoudig: maak een plan en voer het uit.”

Onze superster CFOs kunnen parttime werken – op afstand of bij u op locatie – om u te helpen uw geldmiddelen, winst en waardering te verhogen, en u te bevrijden van de dagelijkse rompslomp.

Bedrijfsplanning is slechts een van de 12 bouwstenen van een financiële functie van wereldklasse.

We helpen u het juiste plan op te stellen (of het bestaande plan te herwerken), met gestructureerde regelmatige beoordelingen, gewapend met de juiste managementinformatie en KPI’s. Hier zijn alvast vijf aanknopingspunten:

Minder dan 50% van de bedrijven heeft een formeel bedrijfsplan. Effectieve bedrijfsplanning en implementatie betekent het volgende:
 1. Uw WAAROM herbekijken

  Wat is de echte reden waarom u zaken doet? Wat is, afgezien van het verlangen om winst te maken, uw diepere motivatie, uw visie en uw doel? Dit is de allerbelangrijkste factor bij bedrijfsplanning: regelmatig opnieuw aansluiten bij uw ware ambitie.
 2. Wees duidelijk over uw WAT

  De ‘WAT’-elementen zijn de resultaten die u wilt bereiken als onderdeel van uw traject. Schrijf ze op en bekijk ze regelmatig, en werk ze indien nodig bij - mensen en omstandigheden kunnen immers veranderen.
 3. HOE zal u er geraken?

  Wanneer u duidelijk weet ‘WAAROM’ en ‘WAT’, wordt uw ‘HOE’ veel eenvoudiger. U kunt uw bedrijf in een stroomversnelling brengen met een duidelijk plan en coherente doelstellingen die alle afdelingen bereiken, ondersteund door hoogwaardige managementinformatie en een gestructureerde (maandelijkse) routine.
 4. Waar doet u het allemaal voor?

  Weet u waar u heen gaat - en hoe weet u wanneer u daar bent aangekomen? Als u bijvoorbeeld een exitstrategie wenst om met pensioen te gaan, wanneer zal dat dan zijn en met welk bedrag? Voor sommige ondernemers is dit het toppunt van het traject - maar u moet duidelijk weten dat het dit is wat u wilt.
 5. Wees eerlijk met uzelf

  Veel ondernemers genieten begrijpelijkerwijs van de planning van het grotere plaatje, maar slaan de details over. Als u niet geniet van het 'implementatie'-onderdeel van de planning, de nauwgezetheid en discipline van het uitvoeren van het plan, is dat prima - hier kunnen we u zelfs voor een groot deel mee helpen!

Het gaat niet alleen om bedrijfsplanning:

Om snel op te schalen, de waardering te verhogen en te ontsnappen aan de routine van de dagelijkse administratieve rompslomp, moet u rekening houden met elk van de 12 bouwstenen van een financiële functie van wereldklasse. Dat zijn:

Wat is de volgende stap?

Laat ons uw financiële functie overnemen, zodat u uw tijd kunt besteden aan wat u echt wilt doen...

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het werkelijk te realiseren.

Selecteer de onderwerpen die passen bij uw ambities en plan uw gratis verkennend adviesgesprek.
Uw gegevens zijn bij ons 100% veilig en vertrouwelijk

 • De onderneming
 • Selecteer meerdere opties...