Planning

Een Plan Is Éen Ding -
Het Realisieren Is Een Ander

“Zakendoen is eenvoudig. Maak een plan; voer het uit.”

Onze superster CFOs kunnen parttime werken – op afstand of bij u op locatie – om u te helpen uw geldmiddelen, winst en waardering te verhogen, en u te bevrijden van de dagelijkse rompslomp.

Bedrijfsplanning is slechts een van de 12 bouwstenen van een financiële functie van wereldklasse.

We helpen u het juiste plan op te stellen (of het bestaande plan te herwerken), met gestructureerde regelmatige beoordelingen, gewapend met de juiste managementinformatie en KPI’s. Hier zijn alvast vijf aanknopingspunten:

Minder dan 50% van de bedrijven heeft een formeel bedrijfsplan. Effectieve bedrijfsplanning en implementatie betekent het volgende:
 1. Uw WAAROM herbekijken

  Wat is de echte reden waarom u zaken doet? Wat is, afgezien van het verlangen om winst te maken, uw diepere motivatie, uw visie en uw doel? Dit is de allerbelangrijkste factor bij bedrijfsplanning: regelmatig opnieuw aansluiten bij uw ware ambitie.
 2. Wees duidelijk over uw WAT

  De ‘WAT’-elementen zijn de resultaten die u wilt bereiken als onderdeel van uw traject. Schrijf ze op en bekijk ze regelmatig, en werk ze indien nodig bij - mensen en omstandigheden kunnen immers veranderen.
 3. HOE zal u er geraken?

  Wanneer u duidelijk weet ‘WAAROM’ en ‘WAT’, wordt uw ‘HOE’ veel eenvoudiger. U kunt uw bedrijf in een stroomversnelling brengen met een duidelijk plan en coherente doelstellingen die alle afdelingen bereiken, ondersteund door hoogwaardige managementinformatie en een gestructureerde (maandelijkse) routine.
 4. Waar doet u het allemaal voor?

  Weet u waar u heen gaat - en hoe weet u wanneer u daar bent aangekomen? Als u bijvoorbeeld een exitstrategie wenst om met pensioen te gaan, wanneer zal dat dan zijn en met welk bedrag? Voor sommige ondernemers is dit het toppunt van het traject - maar u moet duidelijk weten dat het dit is wat u wilt.
 5. Wees eerlijk met uzelf

  Veel ondernemers genieten begrijpelijkerwijs van de planning van het grotere plaatje, maar slaan de details over. Als u niet geniet van het 'implementatie'-onderdeel van de planning, de nauwgezetheid en discipline van het uitvoeren van het plan, is dat prima - hier kunnen we u zelfs voor een groot deel mee helpen!

Het gaat niet alleen om bedrijfsplanning:

Om snel op te schalen, de waardering te verhogen en te ontsnappen aan de routine van de dagelijkse administratieve rompslomp, moet u rekening houden met elk van de 12 bouwstenen van een financiële functie van wereldklasse. Dat zijn:

Wat is de volgende stap?

Laat ons uw financiële functie overnemen, zodat u uw tijd kunt besteden aan wat u echt wilt doen...

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het werkelijk te realiseren.

 • De onderneming
 • Selecteer meerdere opties...