Financiering

U Groeit
- Wij Zoeken Uw Financiering

“Groei is het bewijs van een geleefd leven – financiering is de levensader.”

Onze superster CFOs kunnen parttime werken – op afstand of bij u op locatie – om u te helpen uw geldmiddelen, winst en waardering te verhogen, en u te bevrijden van de dagelijkse rompslomp.

Financiering is slechts een van de 12 bouwstenen van een financiële functie van wereldklasse.

Berekenen wanneer u financiering nodig heeft, hoeveel, waar u zich toe moet wenden en hoe u deze kunt krijgen, kan een grote uitdaging zijn. Wij kunnen u helpen; hier zijn alvast enkele aanknopingspunten:
 1. Uw eigen geld

  U kunt ervoor kiezen om nooit geld te lenen, maar liever op uw eigen middelen te vertrouwen. Dit kan een langzamer groeitraject opleveren, maar geeft u meer controle.
 2. Vrienden en familie

  U kunt investeringen zoeken bij de mensen die het dichtst bij u staan - mensen die vertrouwen op uw motivatie en toewijding aan uw project. Dit geldt met name in de vroege stadia van bedrijfsontwikkeling.
 3. Business angels

  Dit zijn vaak vermogende personen die al vroeg betrokken willen raken bij een project en hun eigen geld investeren in ruil voor eigen vermogen.
 4. Risicokapitaal

  Gepoolde investeringsfondsen die het geld van investeerders gebruiken om op zoek te gaan naar aandelenbelangen in bedrijven in de begin- of middenfase.
 5. Privaat vermogen

  Voor bedrijven met ambitieuze plannen is dit doorgaans een grote stap. Uw bedrijf wordt beursgenoteerd en aandelen kunnen door het publiek worden gekocht en verhandeld.
 6. Beursintroductie (IPO)

  This is usually a big step for companies with ambitious plans. Your company will be publicly listed and shares can be bought and traded by the public.
 7. Crowdfunding

  Dit kan vele vormen aannemen. Meestal gaat het om een groot aantal particuliere investeerders die een aandelenbelang in uw bedrijf nemen, of om kleinschalige investeerders die niet per se een commercieel rendement verwachten.
 8. Investeringsregeling voor ondernemingen

  EIS en SEIS zijn Britse regelingen die zijn ontworpen om kleinere, risicovolle handelsbedrijven te helpen bij het aantrekken van financiering door belastingvermindering te bieden aan beleggers die nieuwe aandelen kopen.
 9. Rekening-courantkrediet

  Voor veel bedrijven een ‘traditionele’ optie. Tarieven en rente kunnen hoger zijn dan bij andere opties en u bent mogelijk beperkt in termen van uw vermogen om te lenen.
 10. Schuldfinanciering of leningen

  Een veel voorkomende vorm van kredietverlening waarbij over een vaste periode met een afgesproken rente moet worden afgelost. Kredietverstrekkers hebben altijd zekerheid nodig over de activa van het bedrijf, evenals persoonlijke garanties.
 11. Activafinanciering

  Meestal gebruikt voor het financieren van vaste activa zoals machines, voertuigen en uitrusting. Het activum fungeert meestal als zekerheid en beschermt de kredietgever.
 12. Handelsfinanciering

  Hierbij schiet men geld voor om bedrijven in staat te stellen goederen te kopen voordat ze worden verkocht. De geldschieter gebruikt de gekochte goederen als onderpand.
 13. Peer to Peer

  Peer-to-peer stelt tal van kleine investeerders in staat om rechtstreeks geld te lenen aan een bedrijf tegen een afgesproken rente over een vaste looptijd.
 14. Korting op facturen

  U verkoopt uw openstaande zakelijke facturen effectief aan een derde partij in ruil voor een versnelde cashflow.

Het gaat niet alleen om financiering…

Om snel op te schalen, de waardering te verhogen en te ontsnappen aan de routine van de dagelijkse administratieve rompslomp, moet u rekening houden met elk van de 12 bouwstenen van een financiële functie van wereldklasse. Dat zijn:

Wat is de volgende stap?

Laat ons uw financiële functie overnemen, zodat u uw tijd kunt besteden aan wat u echt wilt doen...

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het werkelijk te realiseren.

Selecteer de onderwerpen die passen bij uw ambities en plan uw gratis verkennend adviesgesprek.
Uw gegevens zijn bij ons 100% veilig en vertrouwelijk

 • De onderneming
 • Selecteer meerdere opties...