Exit/Verkoop

Realiseer De Waarde Waar U Zo Hard Aan Gewerkt Hebt

“Elke exit is een nieuw begin elders”

Onze superster CFOs kunnen parttime werken – op afstand of bij u op locatie – om u te helpen uw geldmiddelen, winst en waardering te verhogen, en u te bevrijden van de dagelijkse rompslomp.

Exit planning is slechts een van de 12 bouwstenen van een financiële functie van wereldklasse.

We helpen u bij het opstellen en uitvoeren van een exitplan dat uw verkoopprijs maximaliseert. Hier zijn alvast zeven aanknopingspunten:
 1. Definiëren wat u echt wilt

  Veel bedrijfseigenaren weten gewoon niet wat ze echt willen of vereisen van een exit. Een bedrag in contanten? Een plan voor daarna? Hoe duidelijker u kunt zijn over uw exit-doelen, hoe groter de kans dat u ze bereikt.
 2. Beslissen over het type exit

  Wat zal het beste voor u werken? Een verkoop aan uw managementteam of aan een particuliere koper? Misschien fuseren met een ander bedrijf om een nieuwe entiteit te creëren? Overname door een bestaand bedrijf; een IPO (beursintroductie) doen of misschien liquideren? We zullen de opties op een rijtje zetten.
 3. Voorbereiden op een exit

  Hoe eerder u zich voor uw exit kunt voorbereiden, hoe beter. Sterker nog, zelfs als u er nog niet klaar voor bent, is het nu tijd om met uw voorbereidingen te beginnen.
 4. Het bedrijf verkoopbaar maken

  U moet precies het soort bedrijf verkopen dat u zelf wilt kopen. Dat betekent gedocumenteerde processen, begrijpelijke boekhouding en overzichtelijk gepresenteerde managementinformatie beschikbaar stellen aan geïnteresseerden.
 5. Uzelf overbodig maken

  Uw bedrijf zou zonder u moeten draaien. Als het zonder uw inbreng kan draaien en opschalen, wordt het bij uitstek aantrekkelijker voor potentiële kopers en zult u een vlottere exit kunnen maken.
 6. Uw waardering maximaliseren

  De basis-exitformule is eenvoudig: waardering = winst x veelvoud Veel bedrijven die aan een exit denken, richten zich puur op het vergroten van de winstcomponent. We helpen u ook om uw veelvoud op te krikken, zodat u het hoogst mogelijke rendement uit uw exit haalt.
 7. Een koper vinden

  Breng uw bedrijf op de markt - geen koper, geen exit. Wij kunnen helpen: met een wereldwijd netwerk van 750 FD's/CFO's en met meer dan 4.000 verkochte bedrijven (tot nu toe) maximaliseren we uw kansen om aan de juiste koper te verkopen voor de best mogelijke verkoopprijs.

Het gaat niet alleen om exit planning…

Om snel op te schalen, de waardering te verhogen en te ontsnappen aan de routine van de dagelijkse administratieve rompslomp, moet u rekening houden met elk van de 12 bouwstenen van een financiële functie van wereldklasse. Dat zijn:

Wat is de volgende stap?

Laat ons uw financiële functie overnemen, zodat u uw tijd kunt besteden aan wat u echt wilt doen...

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het werkelijk te realiseren.

Selecteer de onderwerpen die passen bij uw ambities en plan uw gratis verkennend adviesgesprek.
Uw gegevens zijn bij ons 100% veilig en vertrouwelijk

 • De onderneming
 • Selecteer meerdere opties...