Blog

Van kmo naar groot succes: 5 manieren hoe een CFO jouw bedrijf kan helpen slagen

Als kmo-ondernemer ben je constant bezig met het reilen en zeilen van je bedrijf. Hoewel alles redelijk op rolletjes lijkt te lopen, heb je het gevoel dat je kansen en mogelijkheden misloopt en dat er ruimte is voor groei. Bovendien ben je dagelijks bezig met talloze taken en verantwoordelijkheden, waardoor je soms het gevoel hebt dat je te veel bordjes in de lucht moet houden. Herken je deze situatie? Dan is het misschien tijd om een stap extra te zetten en een CFO aan boord te nemen.

1 Financiële stabiliteit en deskundig advies:

Een CFO is veel meer dan alleen een boekhouder, en hij kan je helpen de druk te verlichten, je hoofd leeg te maken en twee essentiële aspecten van je bedrijf aan te vullen. Een van de 5 manieren hoe een CFO zorgt dat je bedrijf kan slagen is dat de CFO zorgt dat je financiële organisatie gezond en op orde is, en dat blijft het ook. Met zijn langetermijnvisie kan hij je vervolgens helder advies geven over je plannen, ideeën, ambities en dromen. Verwacht geen oppervlakkige aanbevelingen, maar degelijk onderbouwde analyses van alle mogelijke scenario’s die zijn gebaseerd op jouw financiële huishouding en de economische ontwikkelingen in de markt. De CFO fungeert als je rechterhand en je analytische denkvermogen, altijd aan je zijde en betrouwbaar in woord en daad.

2 De juiste beslissingen nemen

De toegevoegde waarde van een CFO komt vooral tot uiting wanneer je voor complexere situaties staat, zoals een fusie, overname of andere kritische veranderingen in je bedrijfsvoering. Deze uitdagingen kunnen zich voordoen in tijden van stijgende energieprijzen, inflatie en tekorten aan personeel. Daarnaast moeten we niet vergeten dat je dagelijks talloze taken moet vervullen, wat van invloed kan zijn op je persoonlijke balans tussen werk, gezondheid en privéleven. Jouw CFO bevindt zich in het hart van je organisatie en beschikt over de financiële expertise om je te vertellen wat wel en niet mogelijk is, evenals wat wel en niet verstandig is. Hij helpt je bij het nemen van de juiste beslissingen.

3 Het grotere geheel

Moet de CFO ook je boekhouding doen en je bonnetjes bijhouden? Nee, hij houdt toezicht op alles en blijft goed op de hoogte, maar zijn focus ligt vooral op het grotere geheel: jouw onderneming, welzijn en succes. Niets anders.

4 Betaalbaar en onschatbare waarde

“Is een CFO niet duur?” horen we je denken. We begrijpen waar die vraag vandaan komt, gezien de perceptie rondom CFO’s. Maar we kunnen je geruststellen: bij ons is alles transparant en vooral betaalbaar. Onze tarieven zijn betaalbaar en je betaalt alleen voor de uren die je nodig hebt. De kosten vallen dus reuze mee. Sterker nog, wanneer je ziet welke toegevoegde waarde een CFO van ons kan bieden, zul je ongetwijfeld positief verrast zijn.

5 De onmisbare schakel

Een CFO is een onmisbare schakel voor het succes van je bedrijf. Hij zorgt voor financiële stabiliteit, biedt deskundig advies, helpt je de juiste beslissingen te nemen en ondersteunt je als kmo eigenaar. Bovendien is het inhuren van een CFO betaalbaar en kan het je bedrijf naar nieuwe hoogten stuwen. Aarzel niet om een CFO aan boord te nemen en ontdek zelf welk verschil het kan maken voor je onderneming.


Wilt u meer weten? Neem contact op!

Contact

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schakel een parttime CFO in

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het echt te realiseren