Blog

Expertise en flexibele inzet – dé troeven van het CFO Centre voor pr-bureau Walkie Talkie

Creatief pr-bureau Walkie Talkie zet verhalen van bedrijven om in nieuwswaardige communicatie. Aan het eigen bedrijfsverhaal werkt parttime CFO Dirk Melkebeke al een paar jaar mee. Het begon allemaal met de managementbuy-out. “Ik ben een tweetal jaar geleden bij Walkie Talkie aan de slag gegaan. Ze zaten toen midden in een managementbuy-out. Met mijn ervaring in die materie kon ik de zaakvoerders adviseren en ondersteunen”, vertelt Dirk.

Walkie Talkie is gestart met drie zaakvoerders-eigenaars en een investeerder. Naast de financiële inbreng nam die ook een aantal ondersteunende taken voor zijn rekening. De drie ‘kopstukken’ van het team – Andrew, Valérie en Marie – beslisten om de investeerder uit te kopen. Dirk kwam er in de loop van dat proces bij en heeft ondertussen een mooi parcours afgelegd bij zijn klant.

“Ik moest enerzijds zorgen voor zo gunstig mogelijke aankoopvoorwaarden, anderzijds de financiering begeleiden. Bij zulke procedures komt veel kijken. Denk aan due diligence en onderhandelen met betrokken partijen.”

Nadat de transactie was afgerond, kon de herstructurering aanvangen. Een van de werkmaatschappijen werd opgedoekt en de teams werden anders geïntegreerd. “Na een MBO kom je in een overgangsperiode terecht met veel uitdagingen. Taken die vroeger door de investeerder werden uitgevoerd, moet je nu zelf organiseren. Bijvoorbeeld: welke systemen gaan we gebruiken om projecten en werkuren op te volgen? Hoe gieten we cijfers in overzichtelijke dashboards? Bij die operationele en strategische vraagstukken was ik nauw betrokken. Ook na de MBO zijn we blijven samenwerken, onder andere rond de financiering van het nieuwe bedrijfspand.”

Walkie Talkie doet vandaag nog altijd een beroep op Dirk. Hij ontfermt zich over de follow-up van resultaten, tekent mee strategische budgetten uit, noem maar op. “Het fijne voor de klant is dat ze mij inschakelen wanneer nodig. In de drukste periode was dat soms meer dan een dag per week, terwijl dat nu gemiddeld een dag per maand is. Die flexibiliteit geeft de klant gemoedsrust: ze kunnen altijd op mij rekenen wanneer ik iets voor ze kan betekenen.”

Schakel een parttime CFO in

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het echt te realiseren