Blog

Van overleven naar bloei

Bijna al onze klanten in Vlaanderen en Nederland (ruim veertig) hebben in de laatste weken met onze hulp een beroep gedaan op financiering en steunmaatregelen. Daarbij hebben wij via overheidsmaatregelen, bij banken en investeringsmaatschappijen in totaal meer dan tien miljoen euro gerealiseerd voor onze klanten. In dat proces is de kracht van de samenwerking van onze CFO’s meer dan bewezen.

In deze tijd komen onze CFO’s regelmatig bij elkaar, uiteraard online, om te horen wat er bij iedereen speelt. De situatie is op veel plekken hetzelfde: in korte tijd hebben al onze CFO’s zogezegd de ‘crisispet’ op moeten zetten. De focus is in eerste instantie gericht op overleven, het in kaart brengen van beschikbare en benodigde cashflow, een minimalisering van de kosten en uitgaven, het herzien van contracten en in aanzienlijke mate ook de inventarisatie van beschikbare overheidsmaatregelen en het aanvragen daarvan. En inmiddels zien we zelfs ook al een verschuiving naar het maken groeiplannen.

Kracht van samenwerking

De samenwerking in teamverband van onze CFO’s heeft zijn kracht in deze periode meer dan bewezen. Het delen van initiatieven en mogelijkheden om de gevolgen van de crisis zoveel mogelijk te beperken, heeft iedereen een breed perspectief op de mogelijkheden gegeven. En hier heeft bijna iedereen ook zijn voordeel mee kunnen doen.

Bij de afkondiging van de maartregelen, zijn alle CFO’s in eerste instantie uitsluitend in negatieve scenario’s terecht gekomen. Het delen van de ervaringen heeft snel geleid tot het besef dat er altijd kansen en mogelijkheden zijn.

Inmiddels zien we dat er een omslag is in de richting van business planning en het voorbereiden van de bedrijven op hun groeimogelijkheden.

Mogelijkheden voor lange termijn

Van traditionele bedrijven tot startups, in alle gevallen steekt ons team veel tijd in het meedenken met elkaar, op zoek naar de beste manieren om deze bedrijven te ondersteunen in deze lastige tijden en te kijken naar de langeretermijnmogelijkheden. Het gaat hierbij om bedrijven uit alle sectoren, zoals retail, toerisme, bouw, tech, dienstverlening, media en sport. Ons team besteedt vele extra uren om de toekomst van deze bedrijven veilig te stellen.

Eén centrale gedachte houden we hier wel aan over: bedrijven met een omzet vanaf circa twee miljoen euro kunnen niet zonder een goede financieel directeur of CFO, zeker niet in deze tijden.

Als u al iemand heeft die uw bedrijf in bovenstaande ondersteunt, dan is dat super! Zo niet, zou uw bedrijf geen voordeel hebben van de inzet van een strategische CFO die u op parttime basis ondersteunt?

Als u met één van onze CFO’s van gedachten wilt wisselen om een idee te krijgen hoe zij hun klanten voorbereiden op groei, neem dan contact met ons op!

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van onze CFO’s?

Boek Nu Uw 1:1 Video Gesprek!

Nederland
Email: [email protected]
Telefoon: (035) 3333 555

België
Email: [email protected]
Telefoon: 03 224 0508

Schakel een parttime CFO in

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het echt te realiseren