Blog

Laat het virus niet uw financiële adem afsnijden!

De KMO in tijden van Corona (of Covid 19)

De uitbraak van het Coronavirus Covid-19  is waarschijnlijk ook voor uw KMO een ware beproeving.  De drastische maatregelen van de overheid hebben een nooit geziene impact op het bedrijfsleven. De economische perspectieven wisselen van dag op dag. Diverse sectoren moeten sluiten, andere krijgen te maken met enorme beperkingen. Er komt ongetwijfeld een recessie op ons af.

Gelukkig zag het beleid tijdig in dat onze ondernemers dringend financiële steun en andere steunmaatregelen nodig hebben. In zeer korte tijd zijn diverse maatregelen ontwikkeld, die specifiek zijn gericht op de ergste gevolgen van de Coronacrisis.

Hoe moet een KMO hierop reageren?

Misschien hebt u als ondernemer momenteel te veel andere praktische zorgen aan het hoofd of bent u te weinig vertrouwd met die administratieve afhandeling van de steunmaatregelen? Waar moet u beginnen? Wat is nu de prioriteit? Of mist u de kennis van de financiële en fiscale finesses om uw ondernemingsbeleid of businessmodel aan te passen aan de nieuwe omstandigheden?

Daarom zet The CFO Centre een van zijn bestaande dienstverleningen hier extra in de kijker:

Online CFO services:

Wij brengen u in contact met een ervaren parttime CFO die al uw vragen meteen beantwoordt!

Wat mag u verwachten?

Een van onze CFO’s wordt uw tijdelijke gids op deze moeilijke ontsnappingsroute uit de crisis. Zo bespaart hij u veel zoektijd, hij toont meteen de weg naar het voor u meest geschikte noodscenario met de beste voorzorgsmaatregelen.

Hij geeft u aangepast advies rond uitstel van betalingen, de beheersing en flexibilisering van uw vaste kosten, de prioritering van uw betalingen, de planning van uw inkomsten, het uitstellen van uw bankkredieten, tijdelijke werkloosheid voor uw personeel, uitstel van fiscale verplichtingen en werkgeversbijdragen, het openen van een webshop, heronderhandelingen met leveranciers… Kortom: hij beantwoordt al uw vragen en hij kan zelfs uw sparringpartner of klankbord worden voor uw nieuwe strategie of uw nieuw businessmodel.

Hoe gaat dat concreet in zijn werk?

The CFO Centre heeft hiervoor een handige en flexibele abonnementsformule uitgewerkt, speciaal voor KMO’s met een jaaromzet van 1 miljoen euro en meer. Voor al uw ondernemersvragen koopt u nu een adviespakket van vier uur “online contacttijd op maat”. In overleg met de CFO organiseert u de onderlinge online gesprekken op de tijdstippen en volgens de formule (telefoon, videochat) die u het best passen. Onze CFO’s hebben ervaring met de meeste platformen en zijn ook voortdurend per e-mail bereikbaar. Uiteraard kan u dit abonnement dan na die vier uur verlengen of aanpassen.

Interesse? Bel  03 224 0508 of mail [email protected] voor meer inlichtingen.

Voor The CFO Centre Nederland, bel 035 – 3333 555 of [email protected]

Schakel een parttime CFO in

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het echt te realiseren