Blog

Een strak businessplan voor STRETCH

Om succes te boeken heeft een onderneming een businessplan nodig. Zelfs het geniaalste idee vergt een doordacht stappenplan om kans op slagen te hebben. Bovendien is een businessplan nooit áf. Bedrijven moeten voortdurend waken over hun ondernemingsplan en bijsturen waar en wanneer nodig. De CFO speelt daarbij een belangrijke rol. Enerzijds door grondig en objectief (cijfer)inzicht te bieden in waar het bedrijf vandaag staat. Anderzijds door actiepunten te formuleren: welke stappen kunnen en moeten worden gezet om doelstellingen te bereiken?

Grip krijgen op groei
STRETCH is een jong en ambitieus bedrijf, gespecialiseerd in innovatieve en hoogwaardige spanplafonds. De oplossingen slaan aan door hun efficiëntie, veelzijdigheid en onderscheidende kenmerken. Om de snelle ontwikkeling van de onderneming strategisch te ondersteunen, klopt CEO Michael Nicasens bij The CFO Centre aan. CFO Wim Braeckman ging er in augustus 2020 aan de slag. “Groei stelt bedrijven voor uitdagingen. Als de vraag stijgt, moet de voorraad volgen. Dat betekent investeren in stock en efficiëntere productie, waarvoor je dan weer de nodige fondsen moet hebben. Bij die financiering komen banken, investeerders of participatiemaatschappijen kijken. Die vragen op hun beurt een duidelijke roadmap voor de toekomst. Kortom, je kunt niet zonder een solide businessplan. Dat zorgt voor focus en realistische inschattingen. Het verkleint risico’s, brengt sterktes en zwaktes in kaart, en vormt het fundament voor de toekomst van het bedrijf.”

Prognoses definiëren
Al bij de eerste kennismaking tussen Michael Nicasens en CFO Wim Braeckman kwamen de torenhoge ambities ter sprake. STRETCH mikte meteen op de Amerikaanse markt, terwijl de CFO die aspiraties wou temperen. Hij stelde een gefaseerde, onderbouwde aanpak voor. Met een internationale uitrol gebaseerd op grondig onderzoek en nuchtere becijferingen. De CFO maakte in nauwe samenwerking met de CEO een businessplan dat de voortgang in kaart brengt tot en met 2024-2025. In dat plan zitten de doelstellingen vervat, net zoals de mijlpalen en de middelen die nodig zijn om de intrede en het succes in nieuwe markten te bewerkstelligen. Ook voor externe factoren die eventueel een invloed hebben, is er veel aandacht. Denk aan nieuwe technologieën en trends, duurzaamheidseisen, enzovoort.

Succesvolle route uitstippelen
Het gaat STRETCH voor de wind. De omzet stijgt gestaag, het aantal distributeurs neemt toe, en de internationale expansie verloopt gesmeerd. Na de Benelux en Frankrijk heeft STRETCH ook Duitsland, Oostenrijk en andere Europese landen in het vizier. Via het digitale kanaal komen er zelfs al aanvragen uit IJsland, Qatar, Canada, India én … Amerika binnen. Ook bij de commerciële strategie biedt de CFO ondersteuning. Er wordt getimmerd aan de positionering van het bedrijf opdat het een gevestigde waarde wordt in de markt. STRETCH moet ‘top of mind’ worden bij (interieur)architecten, aannemers en andere doelgroepen.

Wim Braeckman: “We schatten een verdrievoudiging van de omzet in tegen 2025. Er zullen ook vier à vijf keer zoveel medewerkers op de payroll komen. Dankzij een intensieve wisselwerking en ‘sparring’ tussen business en finance, zal het bedrijf zijn plannen waarmaken. De STRETCH-oplossingen bieden een zee van ongeziene mogelijkheden. Die op het juiste moment op de juiste manier verzilveren, daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Meer weten?
Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van onze CFO’s?
Boek Nu Uw 1:1 Video Gesprek!

Nederland
Email: [email protected]
Telefoon: (035) 3333 555

België
Email: [email protected]
Telefoon: 03 224 0508

Schakel een parttime CFO in

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het echt te realiseren