Blog

Een rooskleurige toekomst

Voor bedrijven die al langer kampen met financiële uitdagingen, kan het lastig zijn om de vinger op de zere plek te leggen. Waar zit de pijn en waar begin je met ingrijpen? Bij het inzichtelijk maken van de problematiek én het veranderen van bedrijfsprocessen speelt de CFO een grote rol. Een van onze CFO’s vertelt graag over zijn ervaringen bij één van zijn opdrachtgevers…

“Sinds het begin van dit jaar ben ik betrokken bij een prachtig familiebedrijf, waar het al geruime tijd een kwestie is van flink de mouwen opstropen. De laatste twee jaar is het 35 jaar oude bedrijf -dat actief is in de voedingssector- al verlieslatend. Dit was het gevolg van aanhoudende omzetdaling, die op zijn beurt weer werd veroorzaakt door een tekort aan liquide middelen. Hierdoor konden er tenslotte minder grondstoffen worden aangekocht.”

Dubbel traject
“Bij de start van de samenwerking met het The CFO Centre was het eerste probleem dat opgelost diende te worden de liquiditeit. Maar onderliggend diende ook de rentabiliteit opgekrikt te worden om de banken en andere financiële instellingen weer over de streep te trekken. Het traject was dus dubbel en diende simultaan te worden uitgevoerd.

Als The CFO Centre hebben we inzicht en overzicht gecreëerd in de financiële cijfers door in ‘hun taal’ de relatie tussen aankoop/verkoop en verwerking duidelijk te maken en snel een aantal besparingsprogramma’s te activeren die op korte termijn resultaat konden opleveren.
Verder hebben we een factoring partner binnengebracht, om hiermee de liquiditeitspositie te ondersteunen.”

Rooskleurige toekomst
“De aanpak heeft al vruchten afgeworpen. Voor 2020 zijn de resultaten –ondanks de bovenop komende coronacrisis- break even. Wetende dat het bedrijf van een verlies van 1,5 miljoen kwam over 2019, is dat een mooie eerste stap. Tegelijkertijd is ook de omzet aan het groeien.

Om de toekomst niet alleen rooskleurig te kunnen zien maar ook daadwerkelijk te laten zijn, richten we ons nu op de meer langetermijnprojecten zoals een klantenselectie, het betalingsgedrag, een kostenreductie en verdere digitalisering van de bedrijfsvoering. Allemaal om dit familiebedrijf niet alleen een mooie historie, maar ook een prachtig en gedegen vooruitzicht te geven.”

Meer weten?
Bent u na het lezen van dit blog onzeker over uw bedrijfsplannen of wilt u simpelweg meer grip krijgen op de toekomst van uw onderneming? Of wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van onze CFO’s aan de hand van een online kennismaking van 4×1 uur?

Boek Nu Uw 1:1 Video Gesprek!

Nederland
Email: [email protected]
Telefoon: (035) 3333 555

België
Email: [email protected]
Telefoon: 03 224 0508

Schakel een parttime CFO in

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het echt te realiseren