Esther Leloux CEO We Are Eves

Speaker: Esther Leloux, CEO & Founder, We Are Eves

Wat wil je graag zeggen tegen je CFO, Ernst-Jan?

Esther Leloux: Allereerst wil ik Ernst-Jan Minnema enorm bedanken voor de enorme support die hij ons als founding team heeft gegeven in onze samenwerking. die hij ons als founding team heeft gegeven in onze samenwerking. Eigenlijk al binnen een paar weken was hij volledig onderdeel van het team. Eigenlijk al binnen een paar weken was hij volledig onderdeel van het team. Eigenlijk al binnen een paar weken was hij volledig onderdeel van het team. Een heel jong team met een heleboel millennials. En jonge mensen die net beginnen aan hun carrière. En jonge mensen die net beginnen aan hun carrière. En dan Ernst-Jan, een enorme zwaargewicht. En dan Ernst-Jan, een enorme zwaargewicht. En dat was een fantastische combinatie. Het heeft ons enorme veel geholpen. En het heeft ook heel veel plezier in het team opgeleverd. En het heeft ook heel veel plezier in het team opgeleverd.

Met welke problemen/onbenutte kansen werd je geconfronteerd voordat je met het CFO Centre ging werken?

Esther Leloux: Toen Ernst-Jan binnen kwam bij ons waren er twee issues, Toen Ernst-Jan binnen kwam bij ons waren er twee issues, Nou ja, issues waren het niet echt Maar twee dingen die echt aangepakt moesten worden. Maar twee dingen die echt aangepakt moesten worden. Maar twee dingen die echt aangepakt moesten worden. Wij waren toen nog een start-up, ondertussen al richting scale-up. Wij waren toen nog een start-up, ondertussen al richting scale-up. Maar toen Ernst-Jan binnen kwam Moest eigenlijk alle administratie, boekhouding, reporting, financiële reporting Moest eigenlijk alle administratie, boekhouding, reporting, financiële reporting Moest eigenlijk alle administratie, boekhouding, reporting, financiële reporting Alles moest nog op orde gebracht worden. En dat heeft hij fantastisch gedaan. Hij heeft hij daarin onze administratief medewerkster aangestuurd. Hij heeft hij daarin onze administratief medewerkster aangestuurd. En dat was wel super. En daarnaast gingen we al vrij snel een nieuwe investeringsronde in. En daarnaast gingen we al vrij snel een nieuwe investeringsronde in. En daar heeft Ernst-Jan ook een enorme bijdrage in gehad. En daar heeft Ernst-Jan ook een enorme bijdrage in gehad. In als het vormgeven van onze strategieën In als het vormgeven van onze strategieën En meedenken met belangrijke beslissingen. En uiteraard de due diligence, wat hele grote impact had op het bedrijf. En uiteraard de due diligence, wat hele grote impact had op het bedrijf. En op ons als founding team, waar Ernst-Jan ons heel erg in heeft ontlast. En op ons als founding team waar Ernst-Jan ons heel erg in heeft ontlast. En op ons als founding team waar Ernst-Jan ons heel erg in heeft ontlast. En volledige verantwoordelijkheid heeft genomen voor de financiële due diligence En volledige verantwoordelijkheid heeft genomen voor de financiële due diligence

Wat waren de specifieke voordelen voor het bedrijf?

Esther Leloux: De voordelen voor het bedrijf van de samenwerking met Ernst-Jan De voordelen voor het bedrijf van de samenwerking met Ernst-Jan Die zijn heel erg duidelijk. Alles loopt op rolletjes als het gaat om de finance. Alles loopt op rolletjes als het gaat om de finance. De boekhouding is op orde. Crediteuren management is op orde. Alles wat er moet gebeuren voor de invoicing, is op orde. Alles wat er moet gebeuren voor de invoicing, is op orde. Alles wat er moet gebeuren voor de invoicing, is op orde. Alles is op orde. De rapportage voor onze board en richting onze investeerders, De rapportage voor onze board en richting onze investeerders, daar hoef ik met geen zorgen om te maken. Het is altijd duidelijk. Investeerders weten hem te vinden als er belangrijke vragen zijn. Investeerders weten hem te vinden als er belangrijke vragen zijn. Voor het belang van het bedrijf is het gewoon super belangrijk. Voor het belang van het bedrijf is het gewoon super belangrijk. Zonder Ernst-Jan waren we niet geweest waar we nu zijn. Zonder Ernst-Jan waren we niet geweest waar we nu zijn.

Wat zijn de voordelen voor jou persoonlijk geweest?

Esther Leloux: De voordelen voor mij persoonlijk; ik heb een ontzettend prettige samenwerking De voordelen voor mij persoonlijk; ik heb een ontzettend prettige samenwerking met Ernst-Jan. Het is heel fijn om met hem te sparren. Als er een klant komt met een moeilijke onderhandeling Als er een klant komt met een moeilijke onderhandeling Of een klant die het niet wilt of niet kan betalen. Of een klant die het niet wilt of niet kan betalen. Dat soort situaties doen zich natuurlijk voor. Dat soort situaties doen zich natuurlijk voor. Ik kan dan altijd sparren met Ernst-Jan. Ook als het gaat om hoe we rapporteren aan de board. Ook als het gaat om hoe we rapporteren aan de board. En als we strategisch lastige beslissingen moeten maken. En als we strategisch lastige beslissingen moeten maken. Dan is hij echt mijn mijn sparringspartner, dan bel ik altijd even met Ernst-Jan Dan is hij echt mijn mijn sparringspartner, dan bel ik altijd even met Ernst-Jan Het geeft enorme rust dat het financiële stuk in ons bedrijf Het geeft enorme rust dat het financiële stuk in ons bedrijf gewoon goed belegd is. En dat ik me daar absoluut geen zorgen om hoef te maken. En dat ik me daar absoluut geen zorgen om hoef te maken. Dat geeft heel veel nachtrust.

Wat is het nummer dat echt belangrijk voor je is en waarom?

Esther Leloux: Ik geloof dat het nummer 349 was. Ik geloof dat het nummer 349 was. Dat was het aantal vragen in de financiële due diligence die wij kregen. Dat was het aantal vragen in de financiële due diligence die wij kregen. Daarnaast kregen we er ook nog een stuk of 500 over de andere Daarnaast kregen we er ook nog een stuk of 500 over de andere gebieden in ons bedrijf. Ja, echt geweldig. Ernst-Jan heeft al die 349 vragen opgepakt. Ja, echt geweldig. Ernst-Jan heeft al die 349 vragen opgepakt. Ja, echt geweldig. Ernst-Jan heeft al die 349 vragen opgepakt. Ja, echt geweldig. Ernst-Jan heeft al die 349 vragen opgepakt. Het maakte niet uit of er nog meer vragen kwamen of verdiepende vragen. Het maakte niet uit of er nog meer vragen kwamen of verdiepende vragen. Het maakte niet uit of er nog meer vragen kwamen of verdiepende vragen. En of het in het weekend was of dat het ’s avonds was. En of het in het weekend was of dat het ’s avonds was. Ernst-Jan stond er gewoon. Ik ben hem gewoon eeuwig dankbaar daarvoor.