Mede met de hulp van Frits hebben we de gewenste groei kunnen realiseren: de omzet van de groep is in de periode van de samenwerking meer dan verdubbeld.

Plan mijn kennismaking van 30-60 minuten

Thomas Schepers, Eigenaar

Uitgelicht: Ratho

Eigenaar: Thomas Schepers

Het probleem

Ratho, ICT Dienstverlener in Eindhoven, maakte een goede omzet, er was geen cash probleem, er werd voldoende marge gemaakt en alle processen en systemen waren in orde. Maar toch. Hij had operationeel teveel op zijn bord, raakte verloren in de details en had last van een beperkt inzicht in de cijfers. Kortom, Thomas Schepers liep tegen de zogenaamde ‘second brick wall’ aan en zag in dat hij niet meer alles alleen moest doen. En ook niet meer wilde doen. Want dat zou de verdere groei van Ratho in de weg staan.

De oplossing

Thomas had dringend behoefte aan iemand met een brede kennis, een eigen mening en een eigen initiatief. Iemand om echt mee te sparren, dus vooral geen saaie, afstandelijke of volgzame adviseur. Thomas vond in Frits Cober zijn CFO en ze gingen samen aan de slag. De eerste prioriteit: de transformatie van administratieve verwerking naar echt inzicht verschaffen in het financiële reilen en zeilen. Daarna kwamen de gesprekken steeds meer op een meer strategisch niveau te liggen. Frits: “Vanaf dat moment word je niet meer als ‘externe’ gezien maar als ‘part of the team’. Een spiegel, een praatpaal en een sparring partner. En op enig moment ook een vertrouwenspersoon”
The numbers that realy matter 90

Cijfers zijn belangrijk. Maar niet alleen winst- en balanscijfers. We vroegen Kees: "Wat is het cijfer dat voor jou echt belangrijk is?

Door het lopen tegen de ‘second brick wall’ liep Thomas vaak met koppijn rond. Zijn streven is continue gericht op het verminderen van de koppijn met 90%, aangezien 100% een utopie blijk.

Een 'dankjewel' aan mijn CFO

"Mede met de hulp van Frits hebben we de gewenste groei kunnen realiseren: de omzet van de groep is in de periode van de samenwerking meer dan verdubbeld. " Thomas Schepers

Kennismakingsgesprek

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het werkelijk te realiseren.

Welke plannen wilt u waarmaken voor uw bedrijf en voor uzelf als ondernemer?

Selecteer de onderwerpen die passen bij uw ambities en plan uw gratis verkennend adviesgesprek.
Uw gegevens zijn bij ons 100% veilig en vertrouwelijk

  • De onderneming
  • Selecteer meerdere opties...