"De 24/7-beschikbaarheid van ‘onze’ CFO geeft heel wat gemoedsrust."

Plan mijn kennismaking van 30-60 minuten

Pascal Plovie, CEO

Uitgelicht: HVK – Het Vlaamse Kruis

CEO: Pascal Plovie

Het probleem

HVK is sinds 1927 een non-profitorganisatie met een uitgebreide maatschappelijke functie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mechelen (België). De vereniging heeft ook ongeveer 20 lokale afdelingen in het Vlaams Gewest en de Duitstalige Gemeenschap. Naast een 30-tal medewerkers in loondienst zijn er meer dan 1200 vrijwilligers aan de slag. Ze bemannen de klok rond de standplaatsen van het dringend patiëntenvervoer. De kernactiviteiten: • patiëntenvervoer • EHBO-opleidingen (particulieren en bedrijven) • Evenementenhulpverlening (EHBO-hulpposten) • vrijwilligerswerking CEO Pascal Plovie werd in 2017 aangesteld door de Raad van Bestuur om de organisatie te professionaliseren en strategisch uit te bouwen.

De oplossing

Pascal Plovie wou zijn directie vormgeven om de doelstellingen te realiseren die hij samen met de RvB had bepaald. Na een eerste gesprek tussen Coen vander Kley en Pascal, werd Wim Braeckman voorgesteld als parttime-CFO. Belangrijke vereiste: kennis over de financiële en juridische aspecten om een grote vzw te runnen. De samenwerking startte snel na de interviews met RvB-leden en de gedelegeerd bestuurder. Wim ging een dag per week als CFO aan de slag. Tijdens de eerste maanden werd ingezet op doorgedreven debiteurenbeheer, digitalisering van financiële processen en het opstellen en invoeren van managementrapportering gebaseerd op EMAsphere.
The numbers that realy matter 0

Cijfers zijn belangrijk. Maar niet alleen winst- en balanscijfers. We vroegen Pascal: "Wat is het cijfer dat voor jou echt belangrijk is?"

De non-profitorganisatie streeft naar 0 of break-even. Naast de professionalisering van de bijna honderdjarige vereniging is dit de ultieme doelstelling. Samen met de nodige middelen om blijvend te investeren in het personeel, de ambulances, de standplaatsen, IT-systemen, enzovoort.

Een 'dank je wel' aan mijn CFO

"Wim kon al snel de vinger op de wonde leggen van cashmanagement, gebrekkige systemen en rapporteringen. Gebaseerd op 90 dagen plannen boekten we vlotjes vooruitgang. Wim werd ook een volwaardig lid van de directie. De 24/7-beschikbaarheid van ‘onze’ CFO geeft heel wat gemoedsrust." Pascal Plovie

Kennismakingsgesprek

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het werkelijk te realiseren."

Welke plannen wilt u waarmaken voor uw bedrijf en voor uzelf als ondernemer?

Selecteer de onderwerpen die passen bij uw ambities en plan uw gratis verkennend adviesgesprek.
Uw gegevens zijn bij ons 100% veilig en vertrouwelijk

  • De onderneming
  • Selecteer meerdere opties...