"Ik ben blij met de samenwerking met Wido. Ik heb het gevoel dat ik alles kan zeggen en dat hij me serieus neemt."

Plan mijn kennismaking van 30-60 minuten

Kees Scholtes, Eigenaar

Uitgelicht: Fontijne Holland

Eigenaar: Kees Scholtes

Het probleem

Fontijne is toeleverancier van productiemiddelen voor de vervaardiging van auto- en vrachtwagenwielen. Het bedrijf heeft in 2017 een doorstart gemaakt, in een afgeslankte vorm. Het gladstrijken van de financiën was een hele uitdaging, evenals de samenwerking met de nieuwe Chinese aandeelhouders. De financiële afdeling moest opnieuw worden opgebouwd, er was behoefte aan goede rapportages en ondersteuning bij strategische vraagstukken. Daarnaast waren er problemen met de cashflow en de liquiditeit en moest er een nieuw ERP-systeem worden geïnstalleerd. Precies op dat moment, viel de folder van het The CFO Centre op de deurmat. Dat was ongetwijfeld een keerpunt. Ik had geen idee dat er zoiets bestond als een parttime CFO.

De oplossing

Ik had meteen een goede klik met Wido. Hij begon met het opzetten van rapportages. Wido heeft ons een mooi inzicht verschaft in het verloop van de cashflow van Fontijne Holland op de lange termijn. Dat is een belangrijk punt, omdat de orderintake van Fontijne Holland fluctueert, waardoor de cashflow van het bedrijf niet constant is. Wido heeft ons ook geholpen met het professionaliseren van de resultaatrapportages en het vastleggen van een duidelijke werkwijze van de bevoorrading. Zijn jarenlange ervaring is van grote meerwaarde voor zijn adviesrol met betrekking tot algemeen beheer. Inmiddels zijn Wido en ik plannen aan het uitstippelen en bezig met de verdere ontwikkeling van het bedrijf, met alle vraagstukken die daarbij komen kijken.
The numbers that realy matter 2(2)

Cijfers zijn belangrijk. Maar niet alleen winst- en balanscijfers. We vroegen Kees: "Wat is het cijfer dat voor jou echt belangrijk is?

Dit is een paradoxale situatie. We hebben financiering nodig om verder te groeien en een van de voorwaarden voor de financiering is dat we groei kunnen laten zien. Het lijkt daarmee soms ook een klein beetje een Catch-22.

Een 'dank je wel' aan mijn CFO

"Ik ben blij met de samenwerking met Wido. Ik heb het gevoel dat ik alles kan zeggen en dat hij me serieus neemt. Wido is bovendien informeel. Ik kan hem gewoon op elk willekeurig moment bellen – ook op de dagen dat hij niet aan het werk is – en en krijg altijd antwoord, zonder dat er meteen weer een metertje begint te lopen. Dat soort hulpvaardigheid vind ik belangrijk. Op een gegeven moment gaf Wido aan dat hij er met één dag per week in plaats van twee ook wel uit zou komen. Heel integer en transparant!" Kees Scholtes

Kennismakingsgesprek

Vertel ons wat u echt wilt voor uw onderneming en leven en laten we het plan bespreken om het werkelijk te realiseren.

Welke plannen wilt u waarmaken voor uw bedrijf en voor uzelf als ondernemer?

Selecteer de onderwerpen die passen bij uw ambities en plan uw gratis verkennend adviesgesprek.
Uw gegevens zijn bij ons 100% veilig en vertrouwelijk

  • De onderneming
  • Selecteer meerdere opties...