Over ons - Het CFO Centre België

Wat wilt u dat uw bedrijf voor u doet?

In 2001 zette ik een punt achter mijn zakelijke multinationale carrière op zoek naar de ondernemersdroom.

Ik had jaren in opeenvolgende verschillende CFO-functies doorgebracht. Vaak werd ik wakker in conferentiehotels en kon me amper herinneren in welke stad ik was. Ik werkte zo hard om mijn gezin te onderhouden – en toch kreeg ik ze bijna nooit te zien.

Op een dag werd het me allemaal te veel toen mijn jongste zoon zijn eerste schoolvoetbalwedstrijd speelde. Ze wonnen met 2-0. Joseph scoorde beide doelpunten. En waar was ik? In het buitenland, bij weer een van die “belangrijke” zakelijke vergaderingen waarvan mijn baas vond dat het nodig was dat ik aanwezig was.

Dat was de druppel die de emmer deed overlopen. Ik wist dat ik er genoeg van had – het was tijd voor verandering.

Was ik gek om mijn goedbetaalde baan bij een groot bedrijf op te zeggen met een gezin van vier kinderen te onderhouden? Soms voelde het wel zo. Maar met mijn vrouw Julie als enige kostwinner besloot ik nieuwe wegen te bewandelen als parttime FD.

Ik was een succesvolle CFO voor uiteenlopende grote en middelgrote bedrijven, dus ik had sterke financiële vaardigheden… maar ik was ook een gedreven ondernemer.

Een paar maanden voordat ik vertrok, had ik zelf een zakelijk idee bedacht. Het betrof het voorzien van kleine en middelgrote bedrijven van de vaardigheden en ervaring van senior en CFOs.

Ik wist dat voor de meeste ondernemers één van de sterkste drijfveren om een ​​succesvol bedrijf te starten de zoektocht naar vrijheid is – vrijheid om hun creatieve talenten uit te leven, vrijheid om de controle over hun leven terug te winnen en vrijheid om te kiezen hoe ze hun tijd besteden.

Ik wist ook uit ervaring dat een slechte financiële basis, gebrek aan controle over het eigen bedrijf of gewoon geen cash meer hebben, allemaal ertoe kunnen bijdragen dat de ondernemersdroom een ​​verschrikkelijke nachtmerrie wordt.

Dus mijn visie was om CFOs zoals ik te vinden, bekwame mensen die ‘het al allemaal hebben meegemaakt’ bij grote en middelgrote bedrijven, die ondernemers konden ondersteunen om de dreigende gevaren van slecht financieel beheer te vermijden.

Elk ondernemingsplan heeft een geheim ingrediënt nodig om het de voorsprong te geven om te slagen. In mijn geval was het speciale element dat ik een model zou ontwikkelen waarmee zeer getalenteerde CFOs kunnen werken met ambitieuze ondernemers op een parttime basis.

Plots konden hardwerkende kleine en middelgrote bedrijven zich de vaardigheden van een hooggekwalificeerde CFO veroorloven zonder iemand fulltime in dienst te hoeven nemen.

De CFO zou zijn/haar uiterst afgestemde vaardigheden gebruiken om de bedrijfseigenaar te helpen een financieel platform te bouwen dat als springplank voor groei fungeert en zijn volledige potentieel te realiseren. Het zou de ondernemer in staat stellen om te ontsnappen aan de alledaagse activiteiten en zich te concentreren op het werk waar hij/zij van houdt.

Dat is simpelweg hoe het CFO Centre is ontstaan.

Nu, twintig jaar later, hebben we meer dan 750 FD’s/CFO’s die afkomstig zijn uit de top één procent van het wereldwijde talent op het terrein – het echte neusje van de zalm. Ze helpen ondernemers op vijf continenten om snel op te schalen, cash, winst en waardering te verhogen en, cruciaal, het leven te leiden dat ze willen – en dat is waarom we ze ons Dream Team noemen.

Sinds onze oprichting hebben we meer dan 10.000 bedrijven geholpen op te schalen en meer dan 4.000 bedrijven geholpen om hun exitstrategie te plannen. We hebben ook meer dan
$10 miljard aan financiering opgehaald.

Wanneer u iemand van ons team inhuurt, krijgt u veel meer dan de vaardigheden en ervaring van die persoon – u put uit de middelen van ons hele wereldwijde CFO Dreamteam. Er zijn maar weinig zakelijke uitdagingen die we nog niet hebben overwonnen. Heeft u specialistische vaardigheden nodig om een ​​bedrijf te starten in de VS of China? Dat hebben wij al gedaan. Moet u een exitplan opstellen voor een technologiebedrijf in Singapore of een productiebedrijf in het VK? Dat hebben wij al vele keren gedaan. Voor welke uitdagingen u ook staat, wij kunnen putten uit onze ervaring om u te helpen de meest ambitieuze visies te realiseren.

We zijn enorm trots op de cultuur die we hebben opgebouwd. Onze overheersende passie is om ondernemers te helpen te krijgen wat ze echt willen – niet alleen de ‘bedrijfscijfers’, maar ook de ‘cijfers die echt belangrijk’ zijn voor u als persoon. Misschien is dat het aantal dagen dat u elk jaar met uw gezin doorbrengt, het aantal weken dat u op vakantie gaat, wetende dat uw financiën in veilige handen zijn, of de leeftijd waarop u kunt.

Oprichter CFO Centre Group

Welke plannen wilt u waarmaken voor uw bedrijf en voor uzelf als ondernemer?

Selecteer de onderwerpen die passen bij uw ambities en plan uw gratis verkennend adviesgesprek.
Uw gegevens zijn bij ons 100% veilig en vertrouwelijk

  • De onderneming
  • Selecteer meerdere opties...